19 Mayıs 2017 Cuma

Ultrasurf

Ultrasurf, bir çok ülkede yasaklanan internet sitelerine erişim sağlanabilmesi için tasarlanmış ücretsiz bir programdır. Bu yazımızda sizlere Ultrasurf programının nasıl çalıştığı, neler yapıp, neler yapamadığı hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Program herhangi bir kurulum dosyası gerektirmeyen tek bir .exe dosyası olarak karşımıza çıkmakta. Bu nedenle programı isterseniz bir USB bellek ile yanınızda taşıyarak her zaman kullanma şansına sahipsiniz. Ultrasurf'ü çalıştırdığınızda, program kendi sunucuları üzerinden internet erişimi sağlayarak yasaklı olan siteleri görüntülemenize olanak tanımaktadır. Farklı bir sunucu üzerinden web sitelerini ziyaret ettiğiniz için internet hızınızda bir yavaşlık durumu söz konusu olabilir ama internet sansürünü engellemek adına sanırım bu durum göz ardı edilebilir.
Ultrasurf sayesinde güvenlik duvarlarını atlatabilir ve erişimi engellenen sitelere giriş yapabilirsiniz. Web siteleri hiçbir şekilde IP adresinizden haberdar olmayacak çünkü tüm trafik Ultrasurf sunucuları üzerinden gerçekleşecek. Bu sayede şirkette ziyaret edilen sitelerle ilgili kendi kayıtlarını tutabilmektedir. Şirket bu konuyla ilgili; tüm bu trafik verilerini kısa bir süre için tuttuğunu ve performans raporları hazırladıklarını söylemekte ve şu an için kullanıcıların güvenini sarsacak bir durum olmadığını da eklemeliyim.
Programın diğer güzel yanlarından biriside internete girmek istediğiniz yerel ağlarda belirli siteler yasaklanmış ise sorunsuzca istediğiniz sitelere rahatlıkla girebilirsiniz. Özellikle çalıştığınız iş yerinde sosyal ağ siteleri yasaklanmışsa Ultrasurf adlı bu küçük ve ücretsiz uygulama sayesinde kolaylıkla erişim imkanı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder